Πτώσεις

accidents cast
Τελευταία ενημέρωση: Πέμ, 02/02/2017 - 08:10

Περίληψη

Μια πτώση μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας. Εάν είστε ηλικιωμένοι, μπορεί να οδηγήσει σε ανικανότητα και σε απώλεια της ανεξαρτησίας.
 

Αιτίες

Αν τα οστά σας είναι εύθραυστα από οστεοπόρωση, θα μπορούσε να σπάσει ένα κόκαλο, συχνά του ισχίου, αλλά η γήρανση από μόνη της δεν κάνει τους ανθρώπους να πέφτουν.
 
Ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις επηρεάζουν την ισορροπία, καθώς δημιουργούν προβλήματα με την κυκλοφορία, το θυρεοειδή ή το νευρικό σύστημα. Ορισμένα φάρμακα φέρνουν ζάλη στους ανθρώπους. Προβλήματα στα μάτια ή το αλκοόλ μπορεί να αποτελούν αιτίες πτώσης.
 
Οποιοδήποτε από αυτά τα πράγματα μπορεί να κάνει μια πτώση περισσότερο πιθανή. Τα μωρά και τα μικρά παιδιά είναι επίσης σε κίνδυνο πτώσης από τα έπιπλα για παράδειγμα ή τις σκάλες.
 

Πρόληψη

Οι πτώσεις και τα ατυχήματα σπάνια αποτελούν θέμα ΄΄τύχης΄΄.   Η φροντίδα της υγείας σας με την άσκηση και το να κάνετε συχνές οφθαλμολογικές εξετάσεις και φυσικής κατάστασης εξετάσεις  μπορεί να βοηθήσει να μειώσει τις πιθανότητες να πέσετε.
 
Όταν φοράμε αντιολισθητικά παπούτσια μπορεί να βοηθήσει στο να αποφύγουμε κάποιες πτώσεις.  Για να μειώσετε τις πιθανότητες να σπάσετε ένα κόκαλο αν πέσετε, βεβαιωθείτε ότι παίρνετε αρκετό ασβέστιο και βιταμίνη D.

Πηγή:

National Library of Medicine