Γηροκομεία

nursing home
Τελευταία ενημέρωση: Τρί, 28/02/2017 - 10:36
Ένα Γηροκομείο είναι ένα μέρος για τους ανθρώπους που δεν χρειάζεται να είναι σε ένα νοσοκομείο, αλλά δεν μπορούν να λάβουν φροντίδα το σπίτι. Τα περισσότερα γηροκομεία έχουν βοηθούς νοσοκόμων και ειδικευμένους νοσοκόμους στη διάθεσή σας 24 ώρες την ημέρα.
 
Μερικά Γηροκομεία είναι οργανωμένα  σαν νοσοκομεία και το προσωπικό τους παρέχει ιατρική περίθαλψη, καθώς επίσης και σωματική θεραπεία, θεραπεία ομιλίας και εργοθεραπεία.  Μπορεί να υπάρχει σταθμός νοσοκόμων σε κάθε όροφο.
 
Άλλα γηροκομεία προσπαθούν να είναι περισσότερο σαν το σπίτι, και προσπαθούν να δώσουν την αίσθηση της γειτονιάς. Συχνά, δεν έχουν ένα σταθερό χρονοδιάγραμμα μέρα με τη μέρα, και οι κουζίνες τους μπορεί να είναι ανοικτές για τους διαμένοντες. Τα μέλη του προσωπικού ενθαρρύνονται να αναπτύξουν σχέσεις με τους ενοίκους.
 
Μερικά γηροκομεία έχουν ειδικές μονάδες φροντίδας για τα άτομα με σοβαρά προβλήματα μνήμης όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ, ενώ μερικά επιτρέπουν σε ζευγάρια να ζουν μαζί.  Τελικά οι οίκοι Νοσηλείας δεν είναι μόνο για τους ηλικιωμένους, αλλά για όποιον απαιτεί 24-ωρη φροντίδα.

Πηγή:

National Library of Medicine