Διαβήτης - φάρμακα

Diabetes - drugs
Τελευταία ενημέρωση: Σάβ, 04/02/2017 - 22:33

Περίληψη

Ο διαβήτης σημαίνει ότι η γλυκόζη στο αίμα σας ή το σάκχαρο στο αίμα, βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα.
 
Εάν δεν μπορείτε να ελέγξετε τον διαβήτη σας με σοφές επιλογές τροφίμων και σωματική άσκηση, μπορεί να χρειαστείτε φάρμακα για τον διαβήτη. Το είδος της ιατρικής που θα ακολουθήσετε εξαρτάται από τον τύπο του διαβήτη, το πρόγραμμά σας και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της υγείας σας.

Στον διαβήτη τύπου 1, το πάγκρεας δεν παράγει ινσουλίνη. Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που βοηθά τη γλυκόζη να μπει στα κύτταρά σας για να τους δώσει ενέργεια. Χωρίς ινσουλίνη, μεγάλο μέρος της γλυκόζης παραμένει στο αίμα σας. Αν έχετε διαβήτη τύπου 1, θα πρέπει να πάρετε την ινσουλίνη.
 

Θεραπείες

Ο διαβήτης τύπου 2, το πιο κοινό είδος, μπορεί να ξεκινήσει όταν το σώμα δεν χρησιμοποιεί την ινσουλίνη όπως θα έπρεπε. Αν το σώμα σας δεν μπορεί να συμβαδίσει με την ανάγκη για ινσουλίνη, μπορεί να χρειαστεί να πάρετε χάπια.
 
Μαζί με τον προγραμματισμό των γευμάτων και τη σωματική δραστηριότητα, τα χάπια διαβήτη μπορεί να βοηθήσουν τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 ή διαβήτη κύησης να κρατήσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους μέσα στον στόχο που έθεσαν. Είναι διαθέσιμα πολλά είδη χαπιών. Καθένα λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο.
 
Πολλοί άνθρωποι παίρνουν δύο ή τρία είδη χαπιών. Μερικοί άνθρωποι παίρνουν χάπια με συνδυασμό. Ο συνδυασμός χαπιών περιέχει δύο είδη ουσίας για το διαβήτη σε ένα χάπι. Μερικοί άνθρωποι παίρνουν ινσουλίνη σε χάπια.

Πηγή:

National Library of Medicine