Αναπνευστικός Συγκυτιακός Ιός (RSV)

RSV
Τελευταία ενημέρωση: Τρί, 28/03/2017 - 22:32

Περίληψη

Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) προκαλεί ήπια συμπτώματα, όπως αυτά του κρυολογήματος  σε ενήλικες και σε μεγαλύτερα υγιή παιδιά.
 
Μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα μικρά μωρά, συμπεριλαμβανομένης της πνευμονίας και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Τα πρόωρα μωρά και άτομα με άλλα προβλήματα υγείας έχουν τον υψηλότερο κίνδυνο. Ένα παιδί με RSV μπορεί να έχει πυρετό, βουλωμένη μύτη, βήχα και δυσκολία στην αναπνοή.
 

Πώς αντιμετωπίζεται ο αναπνευστικός συγκυτιακός Ιός

Οι εργαστηριακές εξετάσεις μπορεί να πουν αν το παιδί σας έχει τον ιό. Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία. Θα πρέπει να δώσετε στο παιδί σας υγρά για να αποφευχθεί η αφυδάτωση. Εάν χρειάζεται, μπορείτε επίσης να δώσετε ένα παυσίπονο (όχι ασπιρίνη) για τον πυρετό και τον πονοκέφαλο.

Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός μπορεί να προληφθεί

Η RSV μεταδίδεται εύκολα από άτομο σε άτομο. Μπορείτε να την πάρετε από την άμεση επαφή με κάποιον που την έχει ή αγγίζοντας μολυσμένα αντικείμενα, όπως παιχνίδια ή επιφάνειες, όπως πάγκους εργασίας.
 
Να πλένετε τα χέρια σας συχνά και να μην μοιράζεστε το φαγητό και το ποτό με κοινά σκεύη, είναι απλοί τρόποι για να βοηθήσετε στην πρόληψη της εξάπλωσης της λοίμωξης RSV. Σήμερα δεν υπάρχει εμβόλιο για RSV.

Πηγή:

National Library of Medicine