Πληροφορίες και συμβουλές για τον Σταφυλόκοκκο (MRSA) στα σχολεία

MRCA in schools
Τελευταία ενημέρωση: Πέμ, 01/02/2018 - 08:08

5 βήματα που πρέπει να κάνετε αν νομίζετε ότι ένας μαθητής μπορεί να έχει μια δερματική μόλυνση

Η απόφαση να κλείσει ένα σχολείο για οποιαδήποτε μεταδοτική ασθένεια λαμβάνεται από την διοίκηση των σχολείων σε συνεννόηση με τους τοπικούς και / ή κρατικούς υπαλλήλους δημόσιας υγείας. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι απαραίτητο να κλείνουν τα σχολεία λόγω μόλυνσης από Σταφυλόκοκκο (MRSA) σε κάποιον μαθητή. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μετάδοση του Σταφυλόκοκκου (MRSA) μπορεί να αποφευχθεί με απλά μέτρα όπως η υγιεινή των χεριών και η κάλυψη των μολυσμένων πληγών.

 

Προβολή

 

 

Κλείσιμο του σχολείου για καθαρισμό ή απολύμανση

Δεν είναι απαραίτητο να κλείνονται ολόκληρα σχολεία για "απολύμανση" όταν εμφανίζονται λοιμώξεις Σταφυλόκοκκου (MRSA). Οι λοιμώξεις του δέρματος από Σταφυλόκοκκο (MRSA) μεταδίδονται κυρίως με επαφή δέρματος με δέρμα, και με επαφή με επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τη μόλυνση κάποιου άλλου ατόμου. Η κάλυψη των μολυσμένων πληγών θα μειώσει σημαντικά τους κινδύνους μόλυνσης των επιφανειών με MRSA.

 

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Σχολικές ειδοποιήσεις προς τη σχολική κοινότητα μετά από μόλυνση από Σταφυλόκοκκο (MRSA)

Τα βακτηρίδια Staphylococcus (Staph), συμπεριλαμβανομένου του MRSA, υπήρξαν και παραμένουν μια κοινή αιτία δερματικών λοιμώξεων. Συνήθως, δεν θα πρέπει να είναι απαραίτητο να ενημερώνεται ολόκληρη η σχολική κοινότητα για μια μόνη μόλυνση με Σταφυλόκοκκο (MRSA). Όταν εμφανίζεται μόλυνση από Σταφυλόκοκκο (MRSA) στο σχολικό πληθυσμό, ο κλινικός ιατρός θα πρέπει να καθορίσει, βάσει ιατρικών κρίσεων, εάν πρέπει να ειδοποιηθούν κάποιοι ή όλοι οι σπουδαστές, οι γονείς και το προσωπικό. Εάν το ιατρικό προσωπικό δεν είναι διαθέσιμο στο σχολείο, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν διαβουλεύσεις με τις τοπικές αρχές δημόσιας υγείας για την καθοδήγηση αυτής της απόφασης. Επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις, εξαπλωμένες σε άλλους σπουδαστές ή πολύπλοκες περιπτώσεις θα πρέπει να αναφέρονται στο υγειονομικό τμήμα για διαβουλεύσεις.

 

Ειδοποιήσεις των γονέων προς το Σχολείο ότι ένας μαθητής έχει μόλυνση από Σταφυλόκοκκο (MRSA)

Τα περισσότερα σχολεία απαιτούν να αναφερθεί οποιαδήποτε μεταδοτική ασθένεια στον δάσκαλο ή τη διοίκηση του μαθητή. Συμβουλευτείτε το σχολείο σας σχετικά με την πολιτική του.

 

Εξαιρώντας από τα μαθήματα τους μολυσμένους μαθητές

Εκτός αν υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες του γιατρού, οι μαθητές με λοιμώξεις από Σταφυλόκοκκο (MRSA) δεν πρέπει να αποκλείονται από το σχολείο.

Ο αποκλεισμός από τις σχολικές και αθλητικές δραστηριότητες πρέπει να προορίζεται για άτομα με αποστράγγιση πληγών («πύον») που δεν μπορούν να καλυφθούν με καθαρό, ξηρό επίδεσμο και για εκείνους που δεν μπορούν να διατηρήσουν καλή προσωπική υγιεινή.

 

Πρακτικές συμβουλές για εκπαιδευτικούς

Εάν παρατηρήσετε παιδιά με ανοιχτά τραύματα ή λοιμώξεις, παραπέμψτε το παιδί στη νοσοκόμα του σχολείου. Εάν μια νοσοκόμα δεν είναι διαθέσιμη, καλέστε τον κηδεμόνα του παιδιού και παραπέμψτε τον για να ζητήσει ιατρική βοήθεια.

Εφαρμόστε την υγιεινή των χεριών με σαπούνι και απολυμαντικά χεριών με βάση το νερό ή αλκοόλ (αν υπάρχουν) πριν από το φαγητό και μετά τη χρήση του μπάνιου.

 

Συμβουλές για το προσωπικό Σχολικής Υγείας

Οι μαθητές με δερματικές λοιμώξεις μπορεί να χρειαστεί να παραπεμφθούν σε έναν δερματολόγο Γιατρό για διάγνωση και θεραπεία. Το προσωπικό της σχολικής υγείας πρέπει να ενημερώνει τους γονείς / κηδεμόνες όταν εντοπίζονται πιθανές λοιμώξεις του δέρματος.

Χρησιμοποιήστε πρότυπες προφυλάξεις (π.χ. υγιεινή χεριών πριν και μετά την επαφή, φορώντας γάντια) όταν φροντίζετε το πιθανά μολυσμένο δέρμα ή πιθανές λοιμώξεις.

Χρησιμοποιήστε καλύμματα όπως ποδιά, μάσκα και προστασία των ματιών εάν αναμένετε εκτόξευση σωματικών υγρών.

 

Προβολή

 

 

 

Courtecy: US – Centers for Disease Control and Prevention (CDC)

Πηγή: