Σεξουαλική Επίθεση

sexual assault
Τελευταία ενημέρωση: Παρ, 03/02/2017 - 11:11

Περίληψη

Η Σεξουαλική επίθεση είναι οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα, για την οποία δεν έχετε δώσει ελεύθερα τη συγκατάθεσή σας.
 
Αυτό περιλαμβάνει ολοκληρωμένες η απόπειρες σεξουαλικών πράξεων που είναι ενάντια στη θέλησή σας.  Μερικές φορές μπορεί να περιλαμβάνει ένα θύμα που δεν είναι σε θέση να συναινέσει.   Περιλαμβάνει επίσης καταχρηστική σεξουαλική επαφή, και μπορεί να συμβεί σε όλα τα φύλλα, άνδρες, γυναίκες ή παιδιά.
 
Ο δράστης μπορεί να είναι  - ένας τωρινός ή πρώην σύντροφος, ένα μέλος της οικογένειας, ένα πρόσωπο σε θέση εξουσίας ή της εμπιστοσύνης σας, ένας φίλος, μια γνωριμία ή ένας ξένος.
 

Πώς να αντιμετωπίσετε μία σεξουαλική επίθεση

Η σεξουαλική επίθεση μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας με πολλούς τρόπους.  Μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη κακή υγεία και σε συναισθηματικά προβλήματα.  Είναι σημαντικό να ζητήσετε βοήθεια, αν έχετε δεχτεί επίθεση. Κατ 'αρχάς, να φτάσετε σε ένα ασφαλές μέρος, και στην συνέχεια ανάλογα με την κατάστασή σας να καλέσετε την αστυνομία ή να πάτε σε ένα νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη.
 
Μπορεί να θέλετε να πάρετε συμβουλές από κάποιον, που θα ασχοληθεί με τα συναισθήματά σας. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε, είναι ότι η επίθεση δεν ήταν δικό σας λάθος.

Πηγή:

National Library of Medicine