Θηλασμός

breastfeeding
Τελευταία ενημέρωση: Σάβ, 25/02/2017 - 09:50

Περίληψη

Ο θηλασμός προσφέρει πολλά οφέλη για το μωρό σας. Το μητρικό γάλα περιέχει τη σωστή ισορροπία των θρεπτικών ουσιών που βοηθά το μωρό σας να μεγαλώσει σε μια ισχυρή και υγιή κατάσταση.
 
Μερικά από τα θρεπτικά συστατικά στο μητρικό γάλα βοηθούν επίσης στην προστασία του μωρού σας από ορισμένες κοινές παιδικές ασθένειες και λοιμώξεις.
 
Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην δική σας υγεία. Ορισμένοι τύποι καρκίνου μπορεί να εμφανιστούν λιγότερο συχνά σε μητέρες που έχουν θηλάσει τα μωρά τους.
 

Συμβουλές

Οι γυναίκες που δεν έχουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να προσπαθήσουν να δώσουν στα μωρά τους μητρικό γάλα τουλάχιστον για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους. Οι περισσότερες γυναίκες με προβλήματα υγείας μπορούν να θηλάσουν.
 
Υπάρχουν σπάνιες εξαιρέσεις όπου οι γυναίκες συμβουλεύονται να μην θηλάζουν, επειδή έχουν ορισμένες ασθένειες. Ορισμένα φάρμακα, τα παράνομα ναρκωτικά και το αλκοόλ μπορούν επίσης να περάσουν μέσα από το μητρικό γάλα και να προκαλέσουν βλάβη στο μωρό σας.
 
Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας αν έχετε ανησυχίες σχετικά με το αν πρέπει να θηλάσετε.  Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το θηλασμό, επικοινωνήστε με έναν σύμβουλο θηλασμού.

Πηγή:

National Library of Medicine