Εγκυμοσύνη και διατροφή

Pregnancy and Nutrition
Τελευταία ενημέρωση: Παρ, 24/02/2017 - 20:59

Περίληψη

 Όταν είστε έγκυος, το να τρώτε υγιεινά τρόφιμα είναι πιο σημαντικό από ποτέ.
 
Χρειάζεστε περισσότερη πρωτεΐνη, σίδηρο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ από ότι παίρνατε πριν την εγκυμοσύνη. Θα πρέπει επίσης να λαμβάνετε περισσότερες θερμίδες. Αλλά  «τρώμε για δύο» δεν σημαίνει ότι τρώτε τα διπλάσια.
 
Αυτό σημαίνει ότι οι τροφές που τρώτε είναι η κύρια πηγή θρεπτικών συστατικών για το μωρό σας. Για αυτό τα λογικά, ισορροπημένα γεύματα είναι καλύτερα για εσάς και το μωρό σας.
 

Καλύτερη εγκυμοσύνη - αποκτήστε σταδιακά βάρος χωρίς υπερβολές

Θα πρέπει να κερδίσει το βάρος σταδιακά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, με το μεγαλύτερο μέρος του βάρους που αποκτήθηκε κατά το τελευταίο τρίμηνο. Σε γενικές γραμμές, οι γιατροί προτείνουν οι γυναίκες να κερδίζουν βάρος στον εξής ρυθμό:
• 2 έως 4 κιλά στο σύνολο κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.
• 3-4 κιλά το μήνα για το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο. 

Καλύτερη εγκυμοσύνη - επιλέξτε θερμίδες από υγιή τρόφιμα

Οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται 300 θερμίδες την ημέρα ή περισσότερο κατά τη διάρκεια τουλάχιστον των τελευταίων έξι μηνών της κύησης από ότι έπαιρναν πριν να ήταν έγκυες. Αλλά δεν είναι όλες οι θερμίδες ίσες.
 
Το μωρό σας χρειάζεται υγιή τρόφιμα που είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά - «κενές θερμίδες», όπως αυτά που βρέθηκαν σε αναψυκτικά, γλυκά και επιδόρπια.

Πηγή:

National Library of Medicine