Μαστού Ανασυγκρότηση

breast Reconstruction
Τελευταία ενημέρωση: Κυρ, 26/03/2017 - 10:59

Περίληψη

Εάν χρειάζεστε μαστεκτομή, μπορείτε να επιλέξετε για το αν πρέπει ή όχι να κάνετε τη χειρουργική επέμβαση για να ξαναχτίσετε το σχήμα του μαστού.
 
Αντί για την ανασυγκρότηση του μαστού, θα μπορούσατε να επιλέξετε να φορέσετε μια φόρμα του μαστού που αντικαθιστά το στήθος, να φορέσετε μαξιλαράκια μέσα από το σουτιέν σας ή να μην κάνετε τίποτα. 
 
Όλες αυτές οι επιλογές έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.  Κάτι που είναι σωστό για μια γυναίκα, μπορεί να μην είναι σωστό για κάποια άλλη.
 

Θεραπείες

Η ανάπλαση του μαστού μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με τη μαστεκτομή ή μπορεί να γίνει αργότερα. Εάν η θεραπεία ακτινοβολίας είναι μέρος του σχεδίου θεραπείας, ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει να περιμένετε μέχρι τη θεραπεία με ακτινοβολία.
 
Εάν σκέφτεστε την αποκατάσταση του μαστού, μιλήστε με έναν πλαστικό χειρουργό πριν από την μαστεκτομή, ακόμη και αν σκοπεύετε να έχετε την ανασυγκρότηση σας αργότερα.


Πώς γίνεται η ανασυγκρότηση στήθους

Ένας χειρουργός μπορεί να ανασυνθέσει το στήθος με πολλούς τρόπους.  Μερικές γυναίκες επιλέγουν να προσθέσουν εμφυτεύματα στήθους, τα οποία είναι γεμάτα με φυσιολογικό ορό ή ζελέ σιλικόνης.
 
Μια άλλη μέθοδος χρησιμοποιεί ιστό που λαμβάνεται από ένα άλλο μέρος του σώματός σας. Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να πάρει το δέρμα, τους μύες και το λίπος από κάτω μέρος της κοιλιάς σας, την πλάτη ή τους γλουτούς.
 
Ο τύπος της ανασυγκρότησης που είναι καλύτερο για εσάς εξαρτάται από την ηλικία σας, τον τύπο σώματος και το είδος της χειρουργικής επέμβασης καρκίνου που είχατε. Ένας πλαστικός χειρουργός μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε.
 

Πηγή:

National Library of Medicine