Εγκυμοσύνη και κατάχρηση ουσιών

Pregnancy Substance abuse
Τελευταία ενημέρωση: Παρ, 27/01/2017 - 07:47

Περίληψη

Όταν είστε έγκυος, δεν "τρώτε απλά για δύο». Μπορείτε επίσης να αναπνέετε και να πίνετε για δύο, γι 'αυτό είναι σημαντικό να εξετάσετε προσεκτικά, τι δίνετε στο μωρό σας.
 
Εάν καπνίζετε ή κάνετε χρήση αλκοόλ ή παίρνετε παράνομα ναρκωτικά, το ίδιο κάνει και το αγέννητο μωρό σας.
 

Ουσίες που βλάπτουν στην εγκυμοσύνη

Κατ 'αρχάς, μην καπνίζετε. Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης περνά νικοτίνη και προκαλεί καρκίνο για το μωρό σας. Ο καπνός διατηρεί επίσης το μωρό σας από το να πάρει τροφή και αυξάνει τον κίνδυνο θνησιγένειας ή πρόωρου τοκετού.
 
Μην πίνετε αλκοόλ. Δεν υπάρχει καμία γνωστή ασφαλής ποσότητα αλκοόλ για μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει δια βίου σωματικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένου του εμβρυϊκού αλκοολικού συνδρόμου.
 
Μην χρησιμοποιείτε παράνομες ναρκωτικές ουσίες. Η χρήση παράνομων ναρκωτικών μπορεί να προκαλέσει λιποβαρή βρέφη, ατέλειες γέννησης ή συμπτώματα στέρησης μετά τη γέννηση.

Έγκυος και ουσίες,..  ζητήστε βοήθεια

Εάν είστε έγκυος και καπνίζετε, πίνετε αλκοόλ ή παίρνετε ναρκωτικά, αναζητήστε βοήθεια. Ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει προγράμματα για να σας βοηθήσει να σταματήσετε το κάπνισμα.   Αν το κάνετε εσείς και το μωρό σας θα είστε σε καλύτερη θέση.

Πηγή:

National Library of Medicine