Χειρουργική Επέμβαση

Surgery
Τελευταία ενημέρωση: Τρί, 14/02/2017 - 09:26

Περίληψη

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κάνετε μια χειρουργική επέμβαση.
 
Ορισμένες επεμβάσεις μπορεί να ανακουφίσουν ή να προλάβουν τον πόνο.  Άλλες μπορεί να μειώσουν ένα σύμπτωμα ενός προβλήματος ή να βελτιώσουν κάποια λειτουργία του σώματος. Μερικές χειρουργικές επεμβάσεις γίνονται για να βρεθεί ένα πρόβλημα.
 
Για παράδειγμα, ένας χειρουργός μπορεί να κάνει μια βιοψία, η οποία περιλαμβάνει την αφαίρεση ενός κομματιού του ιστού για να το εξετάσει κάτω από ένα μικροσκόπιο.  Μερικές χειρουργικές επεμβάσεις, όπως η χειρουργική επέμβαση στην καρδιά, μπορεί να σώσουν τη ζωή σας.
 

Λαπαροσκοπική και σύγχρονες μέθοδοι χειρουργικής

Ορισμένες λειτουργίες που κάποτε χρειάζονταν μεγάλες τομές (κοψίματα στο σώμα) μπορεί τώρα να γίνουν με πολύ μικρότερα ανοίγματα.   Αυτό ονομάζεται λαπαροσκοπική χειρουργική.  Οι χειρουργοί εισάγουν ένα λεπτό σωλήνα με μια φωτογραφική μηχανή για να δουν και να χρησιμοποιήσουν μικρά εργαλεία, με τα οποία γίνεται η χειρουργική επέμβαση.

Κίνδυνοι που συνδέονται με μια χειρουργική επέμβαση

Μετά τη χειρουργική επέμβαση μπορεί να υπάρξει κίνδυνος επιπλοκών, συμπεριλαμβανομένης της μόλυνσης, πάρα πολύ αιμορραγία, αντίδραση στην αναισθησία ή τυχαίος τραυματισμός.   Υπάρχει σχεδόν πάντα κάποιος πόνος μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Πηγή:

National Library of Medicine