Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI)

BMI calculation
Τελευταία ενημέρωση: Παρ, 26/01/2018 - 19:08

 

Υπολογισμός Δείκτη Μάζας Σώματος

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, ο προσδιορισμός της παχυσαρκίας γίνεται μέσω του Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ).

Ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) είναι ένας αριθμός που προκύπτει από το βάρος και το ύψος κάποιου και χρησιμοποιείται ευρέως από επιστήμονες της υγείας για να προσδιορίσει τη συχνότητα του ελλιπούς βάρους, του υπέρβαρου και της παχυσαρκίας στους ενήλικες.

Ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) είναι ένας αξιόπιστος δείκτης του σωματικού λίπους για τους περισσότερους ανθρώπους και χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει κατηγορίες βάρους που μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας. Ο ΔΜΣ δεν είναι ακριβής σε αθλητές και πολύ μυώδεις ανθρώπους (οι μύες ζυγίζουν περισσότερο από το λίπος), καθώς μπορεί να κατηγοριοποιήσει κάποιον σε υψηλότερο ΔΜΣ παρότι έχει υγιή επίπεδα σωματικού λίπους. Επίσης, δεν είναι ακριβής σε εγκύους και θηλάζουσες γυναίκες και σε σωματικά αδύναμους ανθρώπους.

Ο υπολογιστής του Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) είναι μόνο ένας οδηγός για τη γενική υγεία σας. Η περιφέρεια μέσης, το επίπεδο σωματικού λίπους, η πίεση αίματος, η χοληστερόλη, η φυσική δραστηριότητα, η αποχή από το κάπνισμα και το πόσο υγιεινή είναι η διατροφή σας είναι επίσης σημαντικά.

 

 

 

Προβολή

 

 

Υπολογιστής Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ)

Ο υπολογιστής σας βρίσκει τον Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) και την αντίστοιχη κατηγορία βάρους στην οποία ανήκετε. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον υπολογιστή για ενήλικες 20 ετών και μεγαλύτερους.

 Βάρος                               Υψος                                Ο δικός σας Δ.Μ.Σ 

                                      

 *Κιλά                             *Εκατοστά


        

 

  Κατάσταση Βάρους:  

BMI calculation Profiles
   Λιποβαρής    Κανονικός     Υπέρβαρος    Παχύσαρκος     

 

 

 

Προβολή