Αλκοόλ

Alcohol
Τελευταία ενημέρωση: Σάβ, 04/02/2017 - 20:44

Περίληψη

Αν είστε όπως οι περισσότερο άνθρωποι, πίνετε αλκοόλ, τουλάχιστον περιστασιακά.

 

Πόσο αλκοόλ επιτρέπεται;

Για πολλούς ανθρώπους, η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ είναι πιθανώς ασφαλής. Μπορεί να έχει ακόμα και οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του κινδύνου από ορισμένα καρδιακά προβλήματα. Για τις περισσότερες γυναίκες και για τους περισσότερους ανθρώπους άνω των 65 ετών , μέτρια κατανάλωση αλκοόλ δεν είναι περισσότερα από τρία ποτά την ημέρα ή επτά ποτά την εβδομάδα.  Για τους άνδρες κάτω των 65 ετών, δεν είναι περισσότερα από τέσσερα ποτά την ημέρα ή 14 ποτά την εβδομάδα.
 
Μερικοί άνθρωποι δεν πρέπει να πίνουν καθόλου, συμπεριλαμβανομένων των αλκοολικών, τα παιδιά, οι έγκυες γυναίκες, άτομα που παίρνουν ορισμένα φάρμακα, και τα άτομα με ορισμένες ιατρικές παθήσεις. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το αν είναι ασφαλές για εσάς να πίνετε, να μιλήσετε με τον γιατρό σας.
 

Οι κίνδυνοι του Αλκοολισμού

Οτιδήποτε περισσότερο από μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να είναι επικίνδυνο.   Η κατάχρηση του ποτού μπορεί να οδηγήσει στον αλκοολισμό και την κατάχρηση αλκοόλ, καθώς επίσης και τους τραυματισμούς, ηπατική νόσο, καρδιακή νόσο, καρκίνο, και άλλα προβλήματα υγείας. Μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα στο σπίτι, στη δουλειά, και με τους φίλους σας.

Πηγή:

National Library of Medicine