Επείγουσα Ιατρική Φροντίδα

ambulance
Τελευταία ενημέρωση: Τρί, 28/02/2017 - 10:53

Περίληψη

Εάν αρρωστήσετε πολύ ή χτυπήσετε άσχημα και πρέπει να λάβετε άμεση βοήθεια, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τις ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.   Οι υπηρεσίες αυτές χρησιμοποιούν ειδικά εκπαιδευμένα άτομα και ειδικά εξοπλισμένες εγκαταστάσεις.


Τμήματα εκτάκτων περιστατικών και ΕΚΑΒ

Μπορεί να χρειάζεστε περίθαλψη στο νοσοκομείο στο τμήμα έκτακτων περιστατικών (ER).  Οι γιατροί και οι νοσοκόμες εκεί παρέχουν φροντίδα  έκτακτης ανάγκης, όπως για καρδιακή προσβολή και για τραυματισμούς.   Σε μερικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, θα πρέπει να λάβετε βοήθεια εκεί που βρίσκεστε


Αν χρειασθείτε εσείς ή κάποιος άλλος να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο τότε:

Αν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε έχει ανάγκη φροντίδας έκτακτης ανάγκης, πηγαίνετε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του πλησιέστερου σε εσάς  νοσοκομείο που εφημερεύει.
Το νοσοκομείο που εφημερεύει μπορείτε να το βρείτε στον καθημερινό τύπο, στον δικτυακό τόπο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε επικοινωνία με το 1434 που πάντα σας ενημερώνει για τα νοσοκομεία που εφημερεύουν.


Καλείτε το 166 όταν χρειάζεται άμεση βοήθεια μεταφοράς σε νοσοκομείο

Αν νομίζετε ότι το πρόβλημα είναι απειλητικό για τη ζωή, και χρειάζεστε άμεση βοήθεια μεταφοράς σε νοσοκομείο τότε  Καλείτε το 166  ΕΚΑΒ.

Πηγή:

National Library of Medicine