Αντικαταθλιπτικά

Antidepressants
Τελευταία ενημέρωση: Δευ, 13/02/2017 - 14:47

Περίληψη

Τα αντικαταθλιπτικά είναι φάρμακα που θεραπεύουν την κατάθλιψη και μπορούν να ληφθούν με συνταγογράφηση του γιατρού μας.
  
Τα αντικαταθλιπτικά  δουλεύουν για την εξισορρόπηση μερικών από τις φυσικές χημικές ουσίες στον εγκέφαλό μας αν και μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να βοηθήσουν. 
 
Καθώς υπάρχουν διάφοροι τύποι των αντικαταθλιπτικών, εσείς και ο γιατρός σας μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε μερικά μέχρι να βρείτε τι είναι καλύτερο για σας.
 

Πιθανές παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών

Τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να προκαλέσουν ήπιες παρενέργειες που συνήθως δεν διαρκούν πολύ. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, ναυτία, προβλήματα ύπνου, ανησυχία, και σεξουαλικά προβλήματα.  
 
Ενημερώστε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε παρενέργειες. Θα πρέπει επίσης να ενημερώσετε το γιατρό σας εάν παίρνετε οποιαδήποτε άλλα φάρμακα, βιταμίνες ή συμπληρώματα από βότανα.
 

Η διακοπή των αντικαταθλιπτικών ενέχει κινδύνους

Είναι σημαντικό να συνεχίσετε να παίρνετε τα φάρμακά σας, ακόμα κι αν αισθάνεστε καλύτερα. Μην σταματήσετε να παίρνετε τα φάρμακά σας χωρίς να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Επίσης σε περίπτωση απόπειρας διακοπής  συχνά χρειάζεται να τα σταματήσετε σταδιακά.

Πηγή:

National Library of Medicine