Αποβολή

miscarriage
Τελευταία ενημέρωση: Τρί, 28/02/2017 - 12:28

Περίληψη

Μια αποβολή είναι η απώλεια της εγκυμοσύνης από φυσικά αίτια πριν από την 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.   Οι περισσότερες αποβολές συμβαίνουν πολύ νωρίς στην εγκυμοσύνη, συχνά πριν μια γυναίκα να ξέρει καν ότι είναι έγκυος. 
 
Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες για αποβολή αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να γίνει για να αποτραπεί.
 

Παράγοντες Κινδύνου

Οι παράγοντες που μπορούν να συμβάλλουν στην αποβολή περιλαμβάνουν:
• Ένα γενετικό πρόβλημα με το έμβρυο. Αυτή είναι η πιο κοινή αιτία κατά το πρώτο τρίμηνο.
• Προβλήματα με τη μήτρα ή τον τράχηλο. Αυτά συμβάλει κατά το δεύτερο τρίμηνο.
• Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Συμπτώματα

Σημάδια της αποβολής μπορεί να περιλαμβάνουν κολπικές κηλίδες αίματος ή αιμορραγία, κοιλιακό άλγος ή κράμπες, και υγρό ή ιστό που περνά από τον κόλπο.  Αν και η κολπική αιμορραγία είναι ένα κοινό σύμπτωμα της αποβολής, πολλές γυναίκες έχουν κηλίδες αίματος στην αρχή της εγκυμοσύνης τους, αλλά δεν αποβάλουν.   Αλλά αν είστε έγκυος και έχετε αιμορραγία ή κηλίδες αίματος, επικοινωνήστε με τον γιατρό  σας αμέσως.

Θεραπείες

Οι γυναίκες που αποβάλουν νωρίς στην εγκυμοσύνη τους, συνήθως δεν χρειάζονται καμία θεραπεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί μια διαδικασία που ονομάζεται διαστολή και απόξεση (D & C) για την αφαίρεση των ιστών που παραμένουν στη μήτρα.

Αντιμετώπιση

Η Συμβουλευτική μπορεί να  σας βοηθήσει κατ αρχήν να αντιμετωπίσετε  την θλίψη.   Αργότερα, εάν αποφασίσετε να δοκιμάσετε ξανά, συνεργαστείτε στενά με τον γιατρό σας για να μειώσετε τους κινδύνους.  Πολλές γυναίκες που είχαν μια αποβολή συνεχίζουν κανονικά και έχουν υγιή μωρά.

Πηγή:

National Library of Medicine