Εμβρύου Διαταραχές Φάσματος Αλκοόλ

pregnant alcohol
Τελευταία ενημέρωση: Τρί, 28/02/2017 - 10:25

Περίληψη

Το αλκοόλ μπορεί να βλάψει το μωρό σας σε οποιοδήποτε στάδιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης,  Αυτό περιλαμβάνει τα πρώιμα στάδια προτού καν μάθετε ότι είστε έγκυος. 

Κίνδυνοι

Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει μια ομάδα καταστάσεων που ονομάζονται εμβρυακές διαταραχές φάσματος αλκοόλ (FASDs).  Επιδράσεις μπορεί να περιλαμβάνουν σωματική και προβλήματα συμπεριφοράς, όπως το προβλήματα με τα παρακάτω:
• Μάθηση και μνήμη
• Κατανόηση και ικανότητα προσαρμογής σε οδηγίες
• Έλεγχο των συναισθημάτων
• Επικοινωνία και κοινωνικοποίηση
• Καθημερινή δεξιότητες ζωής, όπως η διατροφή και η κολύμβηση

Συμπτώματα

Το εμβρυϊκό αλκοολικό σύνδρομο είναι η πιο σοβαρή μορφή της FASD.  Οι άνθρωποι με εμβρυϊκό αλκοολικό σύνδρομο έχουν ανωμαλίες του προσώπου, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν μεγάλο διάστημα ή μικρό διάστημα ανάμεσα στα μάτια, προβλήματα ανάπτυξης και διαταραχές του νευρικού συστήματος.

Θεραπείες

Οι εμβρυακές διαταραχές φάσματος αλκοόλ (FASDs) διαρκούν σε ολόκληρη την ζωή.   Δεν υπάρχει οριστική θεραπεία για τις διαταραχές αυτές αλλά οι θεραπείες  μπορούν να βοηθήσουν. Αυτές περιλαμβάνουν φάρμακα για να βοηθήσουν  κάποια συμπτώματα και θεραπεία συμπεριφοράς. Επίσης η κάθε θεραπεία πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στο κάθε παιδί.

Πηγή:

National Library of Medicine